Led lampan på bilen – ett tekniskt underverk

Lysdioden är en teknisk bedrift som förändrat världen på ett positivt sätt. Tidigare belysningstekniker var mer energikrävande och även mindre miljövänliga än vad led lampan är idag. Lysdiod även kallat led diod avger mer ljus per watt vilket skapar nya möjligheter inom olika områden framförallt inom fordonsindustrin. Idag utrustas nyare bilmodeller med led lampor i fabrik med längre livslängd än halogen och bättre ljus. På senare år har det blivit populärt att eftermontera runda extraljus men också avlånga ramper på sina bilar. Biltillverkare som Subaru och Opel har ett ganska dåligt helljus och därför är eftermonterade extraljuslampor en lösning på problemet.

Rigid-Industries-360-Series-LED-Round-Fog-Light -6-Inch-Spot-White-Backlight-Pair-36200

Hur man väljer rätt led ramp

Ska man sätta på en mindre eller större ramp, ska man välja en rak eller böjd, frågorna är många när det kommer till extraljus. Utbudet är enormt och det är förstås ingen lätt uppgift för en privatperson att välja en lämplig led ramp till sitt fordon. Av egen erfarenhet så tycker jag man ska välja en ramp i mellanklassen, den får inte vara för billig men inte heller för dyr, en balansgång helt enkelt. En led ramp som uppfyller IP67 tycker jag är viktigt för annars finns det risk för fuktproblem som tränger in i lamphuset vilket gör att lampan går sönder. En annan viktig sak är att den är E-Godkänd och är testad enligt EMC för att inte störa ut radio och annan elektronik i bilen. Jag brukar handla min belysning hos Ljusgiganten, det är både enkelt och går snabbt. Via deras kategori led lampor bil så hittar man alla sorters runda extraljus